Campoo de Suso (Cantàbria)

Durant el mes d’Octubre del 2012, es va fer el desplegament de la infraestructura de xarxa guifi.net de la Hermandad de Campoo de Suso per a la Fundación Tecnología y Territorio amb col·laboració amb l’Ajuntament d’Espinilla i l’empresa local de Reinosa JoyStick Informàtica.

En aquest desplegament, que va tenir una durada de dues setmanes es van cercar i identificar els punts clau per donar cobertura en una primera fase a 9 poblacions amb el desplegament de un total de 10 supernodes. Aquesta infraestructura permet accedir a internet a totes aquestes poblacions amb una connexió de 6 Megabits cedida per l’Ajuntament d’Espinilla.

Es van formar als tècnics de l’empresa JoyStick Informàtica per a fer el desplegament de nodes clients en les diferents poblacions les quals ténen cobertura i on les operadores convencionals ofereixen unes connexions ADSL precàries (a vegades que no arriben als 0,5 Megabits) i la connectivitat 3G hi és molt escassa o nul·la en alguns indrets.

Amb aquesta xarxa els diferents usuaris poden intercanviar dades i recursos entre ells amb unes velocitats de fins a 50 Megabits síncrons.